• MENÜ

7*24 Teknik Destek
0544 606 89 45
WHATSAPP

Yeni nesil sunucular kullanıcılarına süreklilik, büyüyebilirlik ve performans vaat ediyor. Yenilikçi teknolojik özellikleri sayesinde, kolay yönetilme olanağıyla, yarıya düşen enerji tüketimiyle, ikiye katlanmış performansıyla kendi rakipleri arasındaki sahip olma maliyetleri karşılaştırıldığında işletmeler için optimum çözüm olarak görülmektedir.

Yedekleme, depolama ve çok önemli veri kaynaklarının arşivlenmesi, kurumlar için hayati önem taşımaktadır. Yedeklenen verilerin gerektiğinde en kısa sürede ulaşılabilir olması ve yedekleme sisteminin güvenirliği çok önemlidir. Önemli verilerin periyodik olarak yedekleri alınır, verilerin boyutu arttıkça yönetimsel zorluklar da artar ve mevcut donanım özellikleri yetersiz kalmaya başlar. Bu yüzden veri depolama ve yedekleme üniteleri ile kurumların ihtiyaç duyabileceği depolama üniteleri (storage), veri depolama ağları (SAN), ağa bağlı depolama (NAS) ve tüm depolanmış verilerin bir eşini almaya yarayan yedekleme (Backup) dediğimiz teknoloji ve yapıları kullanarak profesyonel çözümler üretilmiştir. Bu teknolojilerde aynı sistem üzerinde bütün kurumun verisi toplanarak verinin güvenliği, erişilebilirliği ve yönetilebilirliği garanti altına alınmaktadır.

Günümüzde veri firmaların son derece önem verdiği vazgeçilmez kaynaklarından biridir. Bu nedenle Veri Depolama Çözümleri kullanılmaktadır. Firmalar genellikle yatırımlarının büyük bir çoğunluğunu verileri saklamak ve korumakadına yaparlar. Metin verilerinin yanında ses ve görüntü gibi daha fazla saklama kapasitesi gerektiren verilerin de yaygınlaşma nedeni ile disk kapasiteleri GB (gigabyte)seviyelerinden TB (terabyte) seviyelerine çıkmıştır.

Verilerin sağlıklı ve problemsiz depolanabilmesi için akıllı ve kolay yönetilen veri depolama çözümlerinin kullanmanız gerekiyor.

Fisa Bilişim olarak sizlere sağladığımız veri depolama çözümlerinin yararları başlıca şunlardır:

  • Disk alanını yönetmek ve paylaştırmak için gerekli sürenin kısaltılması
  • Kritik uygulamaların, sürekli donanım arızası endişesi taşımadan çalıştırılması
  • Veri yedeklemesinin iş saatlerine sarkması durumunda sistem performansında yavaşlama olmaması
  • Verilerin geri yüklenmesi gerektiğinde, hedeflenen zaman aralığı içinde bitirilebilmesi

 

Veri Depolama Çözümleri (Türleri) Nelerdir?

Network Attach Storage (NAS)
Directed Attached Storage (DAS)
Storage Area Network (SAN)

Veri Kaybına Neden Olan Sorunlar Nelerdir?

Dış Kaynaklı Sorunlar
Donanımsal Kaynaklı Sorunlar
Yazılımsal Kaynaklı Sorunlar

İhtiyaçlar doğrultusunda çeşitli veri saklama teknolojileri gelişmiştir. Bunlar; NAS (network attached storage),DAS (direct attached storage) ve SAN (storage are network) sistemleridir.

 

Ağ üzerindeki cihazlar tarafından erişilebilen, gönderilen veriyi depolayan ve bu veriye erişimi sağlayan, içerisinde gömülü bir işletim sistemi bulunan ve klasik sunucu sistemlerindeki client/server ilişkisini esas alan bir sistemdir. Gereksinimlere göre, NAS cihazlarının kapasitesi ek diskler ile genişletilebilir.

 

Verinin saklanacağı cihazın, depolama yapacak olan cihaza doğrudan bağlantısı ile meydana gelen çözümdür. DAS‘ın bağlı olduğu cihaz, depolama birimini kendi yerel (lokal) diski olarak kabul eder ve buna göre işlem yapar.

Paylaşılmış depolama birimlerinin bulunduğu yüksek hızlı ağdır. LAN veya WAN üzerindeki bütün depolama cihazları, SAN teknolojisi ile bütün ağ tarafından kullanılabilir durumda olur. Daha fazla depolama cihazı ağa eklenerek, ağdaki depolama yapacak birimlerin hizmetine sunulabilir.

Elektrik kesilmesi, voltaj düşüklüğü veya yüksekliği gibi durumların, işletim sistemi ve internet üzerinden gelebilecek saldırılar ve saldırganların bilgilere ulaşılması, bilgisiz kullanıcıların bilgisayar ve sisteme zarar vermesi, dış kaynaklı sorunlardır.

Sabit diskin bozulması, yanması veya zarar görmesi, donanımsal kaynaklı sorunlardır. Eğer diğer donanımların zarar görmesi, sabit diski etkileyecek bir boyutta ise, bu durum da donanımsal kaynak sorun olarak değerlendirilebilir.

İşletim sisteminin çökmesi, yazılımların hatalı kullanılması, virüs veya zararlı yazılımların sisteme zarar vermesi gibi durumlar yazılımsal kaynaklı sorunlardır.