• MENÜ

7*24 Teknik Destek
0544 606 89 45
WHATSAPP

Değerli verileri kaybetmek kimsenin hazırlıklı ve duyarsız kalamayacağı bir durumdur. Veri ve bilgi hızla 21. yüzyılın en değerli kaynağı haline geldiğinden ev ofislerinden çok uluslu şirketlere kadar her şirketin veri yedekleme ve felaket kurtarma için eksiksiz planları olması zorunludur. Veri yedekleme ve felaket kurtarma seçeneklerimizle bir QNAP NAS’ın veri kaybını nasıl hafifletmeye yardımcı olabileceğini keşfediyoruz.

2014’teki aynı raporda karşılaştırıldığında, geçen yıl% 13 daha fazla işletme veri kaybı veya bozulma yaşadı ve kaybın ortalama maliyeti 914.000 ABD doları buldu. Ayrıca, işletmelerin sadece yüzde 10’unun veri koruma kategorisinde bir acil yedekleme planının olduğu görüldü.

EMC® Global Data Protection Index 2016

Masaüstü/Dizüstü bilgisayar dosyası yedekleme

Günlük olarak, dizüstü bilgisayarlarınızı veya masaüstünüzü iş ve kişisel kullanım için kullanırsınız ve beklenmedik donanım arızalarına veya veri kaybına karşı korunmak için tüm verilerinizin iyi yedeklendiğinden emin olmak istersiniz. QNAP NAS, lisanssız QNAP NetBak Replicator for Windows® bilgisayarları ile dizüstü bilgisayarları ve masaüstlerini yedeklemek / geri yüklemek için basit bir çözüm sunar. Mac® cihazları için Time Machine® desteğinin yanı sıra yedekleme görevleri için bir QNAP NAS kullanmak, hızlı ve kolaydır!

  • Tarifeli & Otomatik yedeklemeQNAP NetBak Replicator, dosyaları Windows bilgisayarlarından bir veya birden çok QNAP NAS’ye yedeklemeye olanak tanır. Veri yedekleme, gerçek zamanlı senkronizasyonu, zamanlanmış yedekleme ve otomatik yedeklemeyi ayarlayarak sadece birkaç tıklamayla yapılabilir.
  • Artımlı yedeklemeQNAP zaman ve disk alanı kazanmak için artımlı yedekleme kullanır. İlk veri yedeklemesinden sonra, NetBak Replicator yalnızca son yedeklemeden bu yana değiştirilmiş dosyaları kopyalayacaktır.
  • Filtre ayarlarıYedeklemek istemediğiniz klasörleri ve dosya türlerini hariç tutmak için NetBak Replicator’daki dosya filtresini kullanabilirsiniz. Yedekleme ve geri yükleme görevlerinden hariç tutulan dosya boyutunu veya türlerini belirtmeniz yeterlidir.
  • VSS desteğiQNAP NetBak Replicator, Hyper-V® sanal makinelerini veya SQL Server® veritabanlarını yedeklemek için Windows Server® üzerinde VSS anlık görüntüleri oluşturmayı ve QNAP NAS’a yedeklenen içeriğin tutarlı olmasını destekler. Hyper-V için VHD / VHDX yedeklemesi desteklenmektedir.

Windows için NetBak Replicator’ı indirin

Sistem yedekleme ve kurtarma

QNAP NAS, sistemlerini daha verimli bir şekilde yedeklemeyi isteyen profesyoneller için, bilinen üçüncü taraf yedekleme yazılımını destekliyor. Örneğin, Acronis True Image ™, işletim sistemi, tüm yapılandırma dosyaları, programları, güncellemeleri ve veritabanları da dahil olmak üzere canlı disk sürücülerinin tam bir kopyasını oluşturur. Bu görüntüler, yedekleme olarak güvenli QNAP NAS’a kolayca aktarılabilir ve kesintileri en aza indirgemek için felaket kurtarma için istediğiniz zaman geri yüklenebilir.

  • Tam disk görüntüsü yedeklemeBu yedeklemeler işletim sisteminiz, uygulamalarınız ve verileriniz de dahil olmak üzere disklerinizin tam kopyalarını içerir. Görüntüleri QNAP NAS’ye kaydedebilir ve bunları felaket kurtarma amaçları için kullanabilirsiniz.
  • Evrensel Geri YüklemeYedeklenen verileri veya gerektiği gibi belirli verileri mevcut bilgisayarınıza veya sanal makinenize geri yükleyin.Özellikle başarısız bir sistemi farklı donanımlarda anında kurmanız gerekiyorsa yararlıdır.
  • Depolama şemaları ve gelişmiş yedeklemeSaklama kuralları, yedek arşiv boyutunu ve yedeklemelerin kullanım ömrünü sınırlamanıza izin verir. Artımlı yedekleme, yalnızca son yedeklemeden bu yana değiştirilen verileri yedeklemek için de desteklenir.

Not: Farklı üçüncü taraf yedekleme yazılımı farklı işlevler sağlayabilir. Daha fazla ayrıntı için lütfen yazılım satıcınıza başvurun.

İş için kritik olan yedekleme ve kurtarma

Sınırlı BT ekibiyle birden çok yerde sunucu çalıştıran kuruluşlar, kritik verileri yedeklemek için verimli ve güvenilir bir yazılım istemektedir. Örneğin, Commvault®, önemli dosyaları, uygulamaları, uç noktaları, veritabanları ve sanal makineleri tek bir arabirim altında birden fazla yedekleme motoruyla yedekleme, restorasyon ve arşivleme için eksiksiz ve bütünleşik bir yaklaşım sağlar.Commvault, QNAP NAS’yi Sanallaştırma İstasyonu ile birlikte depo olarak kullanabilirken, NAS, sanal makinedeki Commvault yazılımını barındırarak ve yedeklenen verileri doğrudan aynı yerde saklayarak düşen TCO ile “sunucu olarak depolama” haline gelme yeteneğine sahiptir.

Dosya yedekleme

Commvault, düzenli bir veri koruma, yedekleme ve kurtarma çözümü sunar. Operasyonel verimliliği artırmak için daha kolay yönetim ve blok seviyesinde yedekleme için zamanlanan yedeklemeyi destekler. Commvault, birincil depolama ya da istemci sunucularında daha fazla alan serbest bırakmak için uzun vadeli verileri ikincil depolara da arşivleyebilir ve kuruluştaki depolama kaynaklarını en iyi duruma getirir.

Veritabanı yedekleme

Commvault, Oracle® veya Microsoft® bir veritabanı düştüğünde ortamınızı zamanında yerine çalışma ile korumak için SQL Server® gibi farklı türde veritabanlarının yedeklenmesi, kurtarılması ve kopyalanmasını / çoğaltılmasını sağlar.Veritabanı cihazınız her zaman 24 saat hizmet verme garantisi vermek için korunur ve kurtarma eylemine hazırdır.

VM yedekleme

Commvault, VMware®, Microsoft® Hyper-V®, Citrix® XenServer ™ hypervisors ve Red Hat® Enterprise Virtualization’ı kullanarak sanal makinelerin yedeklenmesini destekler. Etkin VM hazırlama, taşıma, felaket kurtarma, arşivleme ve emeklilik sağlar. Tekilleştirme ile, yinelenen veri blokları ortadan kaldırıldığında VM yedekleme zamanı büyük ölçüde azaltılır. Bu, kurumların depolama kullanımını optimize etmesini ve daha iyi kaynak verimliliği ile ağ trafiğini azaltmasını sağlar.